Limhamns FF

Referat: AIF Barrikaden - Limhamns FF

Startelva: Lucas, Matte, Marcus E, Alex – Mirwais Yousofi (debutant), Pontus, Tristan, Alexander – Oskar, Amir
Avbytare var:
Hussein som kom in som vänstermittfältare efter 35 min och spelade i den positionen resten av halvleken och sedan spelade vänsterback i 10-15 min av andra halvlek innan han blev utbytt.
Ghafur som spelade sista halvtimmen som mittfältare i det som nu var ett tremannamittfältet sedan vi gått över till 4-3-3 i andra halvlek.
Milad som spelade sista halvtimmen som mittfältare i det som nu var ett tremannamittfältet sedan vi gått över till 4-3-3 i andra halvlek.
Siseko Matshoba (come-back efter spel i Göteborg) som spelade vänsteranfallare sista 25.
Henke som inte spelade alls.

När det sedan gäller det kommande tar jag den här gången väldigt gärna emot kompletterande och korrigerande upplysningar eftersom jag av olika anledningar i olika perioder var mycket okoncentrerad under matchen.
Jag tyckte mig dock, medan jag var dröjt mig kvar vid entré/försäljningsbordet, kunna uppfatta att Limhamns FF (i fortsättningen benämnda LFF) redan efter någon halvminut befann sig i en synnerligen oroande närhet av vårt mål.
Därefter sades det mig (jag var på väg för att hitta en av de många bollar som försvann långt utanför planen) att Oskar i 9:e min hade ett mycket bra läge att göra mål men stannade upp i tron att han var offside.

Vi lyckades trots att vi var satta under en viss press länge freda oss någorlunda från heta målchanser men under ett par intensiva minuter var det väldigt nära ett baklängesmål. I den 17:e min fick en för tillfället omarkerad LFF-spelare ett superläge från ungefär straffpunkten. På det hårda skott som följde gjorde dock Adrian en mycket bra reflexräddning. I den 18:e min hade sedan deras stora anfallsstjärna och supermålskytt Carl Wreme, som så mycket av deras spelare kretsar kring, ett rungande ribbskott. Därefter hade de i 19:e min en dubbelchans efter en löpning in i målgården från högerkanten men där Adrian gjorde åtminstone en jätteräddning men om det var han eller en utespelare som också reflexräddade en boll på mållinjen med fötterna är jag osäker på.

Efter att ha klarat ovanstående anstormning kändes det lite onödigt med det ledningsmål de sedan fick i den 25:e min. Matte valde att slå en bakåtpassning i ett svårt läge med två LFF-spelare mellan sig och Adrian och Adrian tvekade sedan någon sekund för länge med sin utrusning mot den LFF-spelare som snott åt sig bollen på dess tilltänkta väg mot Adrian, vilket gjorde att han tvingades dra ner honom strax innanför straffområdeslinjen och straffen som följde satte nämnde Carl Wreme stensäkert.

I 27:e min fick Wreme ett fantastiskt läge efter en frispelning i djupet men från bara 7-8 meters håll gjorde han för en gångs skull ett uruselt avslut med en tämligen lös boll minst en meter utanför. I den 31:a min lär vi sedan ha haft ett riktigt bra läge att kvittera som jag helt missade men som i alla fall brändes. Istället gick LFF direkt upp och ökade på till 2-0 genom Wreme, ett mål vars tillkomst jag också missade.

Under den resterande delen av första halvlek uppfattade jag inga heta målchanser från någondera laget, däremot att vi nu spelmässigt bjöd upp bra. Det mest noterbara under denna period var en fullkomligt fantastisk brytning av Lucas i den 42:a min när en betydligt kraftigare LFF-spelare på högerkanten försökte ta sig fram ner mot och sedan längs kortlinjen. Om det var för att LFF-spelaren kände sig förnedrad av detta eller det fanns något annat skäl vet man ju inte men någon halvminut efteråt gav han igen på Lucas genom en grov eftersläng.

I den 48:e min fullbordade Wreme sitt hat-trick och i den 52:a min fyllde de på sin ledning ytterligare med ett 4-0-mål. I den 70:e min hade en LFF-spelare en boll tätt över från mycket nära håll. I den 72:a min hade vi sedan en dubbelchans där målvakten och lite oflyt med någon studs hindrade ett reduceringsmål.

I den 81:a min försökte deras målvakt avvärja en för dem farlig situation när vi var på väg att ta oss igenom med flera spelare genom att efter en mycket lång utflykt dra ner Siseko å det grövsta men fick frisparken med sig. Ett väldigt lindrigt och snällt sagt besynnerligt beslut. Förutom den frispark i ett skapligt läge vi borde fått så borde deras målvakt få minst ett gult kort. I den 85:e min gjorde de 5-0 på ett stolpe-in-skott och i den sista minuten lyckades en LFF-spelare missa från i princip mållinjen efter ett inlägg.

Limhamns FF är ju inte för inte obesegrade och de har ju ett väldigt rakt och konsekvent spelsätt i ett högt tempo som offensivt väldigt mycket byggs kring jätteduktige Carl Wreme som hittills gjort 24 mål i serien och har en förkrossande ledning i skytteligan (där Oskar innehar tredjeplatsen med sina 13 mål). Nyckeln till att hålla stången mot LFF måste ju vara att försöka neutralisera honom men det är det ju ytterst få lag som lyckats med.

Statistik så långt jag uppfattade den (med viss kompletterande hjälp från C-G när jag missade saker):
Hörnor: 1-4 Avslut på mål: 5-13 Avslut utanför: 4-4